FOLLOW THE FLOW

A jelenlegi legfelkapottabb hazai zenekar, a Follow The Flow 2018-ban nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Csé és BLR párosához. „Nem tudja senki” című slágerükkel azonnal berobbantak a köztudatba, folyamatosan rekordokat döntögetve többtízmilliós nézettségével a YouTube-on, miközben a legtöbb slágerlistát is könnyűszerrel letarolta a népszerű dal. Azóta is gőzerővel írják jobbnál jobb dalaikat, a „Maradok távol” is a rádiók kedvenceként pörgött hétről hétre, miközben klipje is halmozta a milliós nézettséget, csakúgy, mint a líraibb hangulatú „Anyám mondta” vagy a vagány, odaszúrós „Érdekemberek”.

 

2019 májusára összeállt az első önálló nagylemez, a ’Nem tudja senki’ a digitális zenei szolgáltatóknál, illetve MOL kutakon érhető el, és pár hónap alatt elérte az aranylemez státuszt. 2019-ben további négy dallal látták el a közönséget: a „Gavallér”, „Porszem”, „Fedezékbe” és "Csak nélküled élem túl" a rádiós és online toplisták folyamatos szereplői és közönségkedvencek.

 

Friss hangzásával és a jelenkorra tűpontosan reflektáló üzeneteivel hamar a közönség szívébe lopta magát a trió, akik élő koncertjeiken zenekarral kiegészülve hozzák a sodró flow-t, magukkal ragadva a közönség tagjait is.

 

A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a 2018-as Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat ők vitték haza. Emellett a MAHASZ slágerlistákon is rendre jeleskednek már jó ideje: a „Nem tudja senki” hónapokat töltött a magyar rádiós, a stream és a single listák első helyén, és azóta is bérelt pozíciója van a toplisták dobogóján. Méltó utódként pedig a „Maradok távol” is hetekig trónolt a rádiós toplisták élén. 2018 novemberében őket választotta a közönség, hogy Magyarországot képviselje Bilbaóban az MTV EMA díjátadó gáláján. 2019 elején pedig Fonogram-díjra jelölték őket, az Év hazai modern pop-rock albuma vagy felvétele, illetve az Év Felfedezettje kategóriákban is. 

 

Eközben az élő fronton is szépen ível felfelé a srácok csillaga: 2018-ban és 2019-ben sorra töltötték meg a budapesti és vidéki koncerttermeket, felléptek minden hazai fesztiválon, 2019 augusztusában teltházas koncertet adtak a Budapest Parkban, és a 2019-es évet egy teltházas triplakoncerttel zárták az Akvárium NagyHalljában!

2020 május 15-én  a fiúk visszatérnek a Budapest Parkba, hogy új dalokkal és egy fergeteges bulival indítsák a nyári szezont.