Dzsúdló

Dzsúdló egy, a huszonévesek élet-szorongása által ihletett trap/pop előadó, aki önreflexív, szókimondó stílusán keresztül tör a hírnévre.

A művésznév mögött meghúzódó Juhász Marci gyermekkora óta énekel, a zenét a magány, a félelem és frusztrációinak leküzdésére használja kiskora óta. Az elmúlt években többféle formáció élén feltűnt (Coworkers, Holdudvar), zenei- és slam poetry szcénában is babérokra tört, majd 2019-ben új fejezetet indított a Dzsúdlón keresztül. 

A Dzsúdló név nem a brit színész iránti áhítatból született, hanem Marci vezetéknevének tovább gondolásából. A Dzsúdló első száma, az „Unom” 2019 februárjában született meg, és pár nap alatt több tízezres nézettséget ért el. A következő „Baj lesz”, „Minden”, „Hiszti” és „Lej” egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A dalokat a huszonévesek szorongása ihleti: „Arról írok, ami éppen az adott pillanatban foglalkoztat. Legyen az a magány, pénzügyi szorongás, egy kapcsolat, klímakatasztrófa vagy az idő múlása. Teljesen általános témákról, amik nem csak engem nyomasztanak. Így valamilyen szinten az emberek fejéből, gondolataiból, frusztrációiból válogatok.” 

A Dzsúdló központjában épp az van, ami a korábbi formációban háttérbe szorult: a szöveg. A frappáns, önreflexív dalszövegeken és Schmidt Gergő, azaz Tembo zenei alapjai keresztül születik meg az egyedi rap-trap-pop stílusötvözet, ami a Dzsúdlót jellemzi.

Az egyéni projekt első nagylemeze 2020 elejére várható. A Fotofóbia című lemezen egyszerre kapnak helyet nyomasztó, befelé forduló, depresszívebb, és a jólétről, ’flesselésről’ szóló, pozitívabb hangvételű trekkek. „Nem érvágós dalokat írok, a cél az, hogy rávilágítsak, hogy nem egyedül küzdünk, hanem ez egy közös sorstragédia.”