Cloud 9+

A Cloud 9+ Magyarország egyik legmodernebb zenekara, ahol mindig 120%-on pörög az elektronikus rock’n’roll. A csapat kitűnően ötvözi az e-zenei műfajokat (drum&bass, dubstep, trap, big room) a hiphoppal és a rock dallamosabb változataival - a receptjük bombabiztos, nincs tánctér, ami ne robbanna fel, ha a Cloud 9+ a színpadra lép!

A négytagú zenekar állandó fellépője a hazai fesztiváloknak és a nagy volumenű egyetemi buliknak is, Budapesten pedig már kétszer is megtöltötték az Akvárium Klub NagyHallját. A tavaszi, illetve az őszi/téli klubszezonban meghatározó elemei bármelyik vidéki klub repertoárjának, önálló show-jukkal rendre feltüzelik a hangulatot a leghűvösebb hónapokban is.

 

Nemcsak a fizikai, de a virtuális valóságban is kiemelkednek a zenei közegből: YouTube csatornájuk össznézettsége 5 millió felett szárnyal, aminek a gerincét olyan slágereik adják, mint a “Breathe In”, a “Lights”, az “I.N.Y.T.” vagy a 2018-as nagy durranásuk, a “Hide the Pain”.

 

2017-ben megjelent lemezük, a The Next Step valóban a következő lépcsőfokra emelte őket, hiszen már nemcsak magyar, hanem külföldi helyszíneken is fellépnek: Erdély, Bécs és London sem maradt le a térképükről. Az 5 éves csapat eddig kizárólag angol nyelven írt dalokat, azonban idén először magyarul is megszólalt egy Cloud 9+ újdonság, a Valaki mondja el, ami a Petőfi Zenei Díj hivatalos himnuszaként debütált Furcsa Csével és Járai Márkkal kiegészülve.

Az együttes 2019-ben adta ki legújabb, 'Mixtape' című lemezét, amelyen, ahogy a cím is sejteti, különböző drum and bass, rock, pop és dubstep műfajú dalok is keverednek, angol és magyar szöveggel fűszerezve. A banda a sikeres nyári szezon után egy, az AWS-sel közös koncertturné keretén járta be Magyarország klubjait, majd december 29-én a Barba Negra Klubban, egy fergeteges koncerttel zárta az évet. A turnéhoz egy közös turnéhimnusz is született, az "Engedd el" az előadók koncertélményét idézi fel.