Supermanagement

DESH tündérmesébe illő története a magyar zeneipar egyik legizgalmasabb színfoltja. Kukásautó című, megaslágerré lett bemutatkozó dala (36 millió YouTube-megtekintés) nem szerepjáték: DESH valóban kukásból lett Magyarország legnépszerűbb trap-előadója.

YouTube-feliratkozói száma mindjárt eléri a 200 ezret, megtekintései pedig a 200 milliót. Amihez DESH nyúl, az arannyá válik: még lyric-videói is milliós lejátszásokat hoznak. MALIBU, illetve a Young Fly-jal és Kkevinnel közös ROLLIN’ című klipje is 13 millió megtekintésnél jár. Spotify-on havonta 600 ezren hallgatják – ő Magyarország második legtöbbet streamelt előadója.

2022-ben jelent meg első, DESHPERADO című nagylemeze, 2023 novemberében kiadta az A bús barista balladái című EP-jét – ezek mellett azonban készített egy közös nagylemezt és EP-t legjobb barátjával és alkotótársával, Azahriah-val (A ló túloldalán, 2022; tripq, 2022), CARPE DIEM című, 2023 nyarán kiadott  EP-jén Young Fly, KKevin és a PASO-ból ismert Lord Panamo szerepel. 

A Recorder magazin kritikusa úgy fogalmazott: „Amikor az Úr megteremtette DESH-t, tuti az volt a célja, hogy ez a csávó nyári slágereket énekeljen a magyaroknak, még ha azok nem is biztos, hogy megérdemlik őt.” DESH-t kár volna mégis csupán bulizós előadóként számon tartani: zeneileg a traptől a dutch house-ig bármi előfordulhat a lemezein, fontos szereplő rajtuk a többször megénekelt síró gitár, ő pedig a raptől a raggán át a roma énekig rendkívül széles spektrumon mozog. Szövegileg a pofátlan, szókimondó verzék mellett bőven találunk elgondolkodtató, sőt társadalomkritikus sorokat is – újabb dalai közt kifejezetten komoly hangvételűeket is találunk.

Miután Azahriah fellépőtársaként végigturnézta az országot, DESH immár saját zenekarával tölti meg a koncerttermeket: Akvárium NagyHALL-beli koncertjére pillanatok alatt elfogytak a jegyek. És őt ismerve ez még csak a kezdet.

[elfsight_instagram_feed id="1"]