Anna And The Barbies

Több, mint egy évtizednyi hamisítatlan Rock’N’Roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból, klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadok és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja napról napra, koncertről koncertre. Ismeretségük és sikereiek mögött, említésre méltó - az elmúlt évek alatt - családdá vált rajongói táboruk is.

Mindezekért a zenekar mindenét odaadva hal meg, estéről estére a világot jelentő deszkákon. Időközben az öt tagú zenekar (Pásztor Anna - ének, Pásztor Sámuel - zene, gitár, ének, Hernádi Dávid - basszusgitár, Vághy Tamás - billentyű, Bubnó Márton – dobok) szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott. Kendőzetlenül őszinte, ugyanakkor lélekmelengetően életigenlő szövegviláguk, illetve a hamisítatlan R’N’R életérzés tette őket  indokolttá a fesztiválok nagyszínpadán. A kezdetek kezdetén a Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát is megtöltenek.

2015-ben, a tizedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban. A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben. 2016-ban az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéjukat mutatták be „UTÓPIA“ címmel az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és a huszonegyedik századi vizualitás jelent meg Szabó K. István rendezésében. A turné végállomásaként a hetedik nagylemez bemutatóját dupla teltház előtt tartotta a zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban. A koncertről, filmes és interjú jelenetekkel színesítve „Álmatlan“ címmel készült film, ami nem csak fővárosi művészmozikban, de multiplexekben és számos vidéki helyszínen is bemutatásra került. A filmet - a rajongókon túl – szélesebb, a művészeteket kedvelő közeg is tetszéssel fogadta.

Kedvelőik-követőik száma a Facebookon meghaladta az 53.000-et, „Márti dala“ című videójukat több mint 8,5 milliószor nézték meg a YouTube-on. 2017 augusztusában jelent meg „UTÓPIA“ címmel legfrissebb nagylemezük, mely még ebben az évben aranylemez lett.