Anna And The Barbies

Több, mint egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból az Anna and the Barbies-t rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejében a zenekar mindenét odaadva hal meg estéről estére a világot jelentő deszkákon. Időközben az öt tagú zenekar Pásztor Anna - ének, Pásztor Sámuel - zene, gitár, ének, Hernádi Dávid - basszusgitár, Vághy Tamás - billentyű, Bubnó Márton – dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain. A Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát megtöltenek.

2015-ben a tizedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban. A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben. 2016-ban az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéjukat mutatták be UTÓPIA címmel az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás jelent meg Szabó K. István rendezésében. A turné végállomásaként a hetedik nagylemez bemutatóját dupla teltház előtt tartotta a zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban. A koncert anyagából, filmes és interjú jelentekből Álmatlan címmel film készült, ami nem csak fővárosi művészmozikban, de multiplexekben és számos vidéki helyszíneken is bemutatásra került. Nem csak a rajongók, de minden művészetet kedvelő érdeklődésére számot tartó alkotás született.

A rajongóik száma a Facebookon meghaladta a 50.000-et, és a ‘Márti dala’ videójukat több mint 5 milliószor nézték meg a YouTube-on, 2017 augusztusában jelent meg UTÓPIA című nagylemezük, mely még ebben az évben aranylemez lett.