Anna And The Barbies

Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbies-t rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek szellemében a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.

Időközben az 5 tagú zenekar (Pásztor Anna - ének, Pásztor Sámuel - zene, ének, Hernádi Dávid - basszusgitár, Vághy Tamás - billentyű, Bubnó Márton – dobok) szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően  életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain.

A Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer megtöltenek egy arénát. 2015-ben a tizedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban.

A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.

2016-ban az Anna and the Barbies az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéját mutatja be az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás jelenik meg Szabó K. István rendezésében.

 

A turné végállomásaként a hetedik nagylemez bemutatóját dupla teltház előtt tartották 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban.