Zenekarok

Wellhello

A Wellhello kollektíva a hip-hop előadó Fluor és a producer-énekes-dalszerző Diaz közös produkciója, mely elképesztő gyorsasággal vált hazánk egyik top zenekarává. A sikerek és nézettségek önmagukért beszélnek, nincs, aki ne ismerné valamelyik időtlen sikerdalukat mint pl.: „Rakpart”, „apuveddmeg”, „Sokszor volt már így”, „Emlékszem, Sopronban”.

Az elnöki kettős rövid idő alatt írta be magát a hazai popzene történelemkönyvébe. Viharos gyorsasággal töltötték meg a klubokat, majd a legnagyobb fesztiválok nézőtereit. 7 teltházas Budapest Park koncertet tudhatnak a hátuk mögött, amelyek mára „legendás“ státuszba emelkedtek, többek közt az elképesztő show-elemekkel tarkított színpadi megérkezéseik miatt. Senki nem felejti el a fiúk helikopteres, pénzszórós nyitányát, vagy amikor egy igazi gőzmozdonnyal robogtak be a Parkba, ahogyan azt sem, mikor sárkányháton érkeztek meg a közönség feje felett. 

2 Fonogram díj, 2 Comet Gömb, 2 VIVA Chart show első helyezés és 1 Petőfi Zenei Díj – Év koncertje helyezés díszíti az elnöki falat.

2016 decemberében jött ki egész estés nagyjátékfilmjük a #Sohavégetnemérős, amely a Wellhello dalai által inspirált történetekből áll össze, természetesen a fiúk is feltűnnek benne több ponton. A film egy hónap után a negyedik helyen végzett a 2016-ban bemutatott magyar filmek toplistáján, a filmzene CD-n pedig az addigi összes daluk kijött egyben. A 2017-es évben több dal is megjelent a 2018-ban debütáló “Zsáner” lemezről, az „Odaút“ című szerzemény több, mint 4 hónapon át vezette a rádiós listákat. A közelmúltban napvilágot látott „Nem olyan lány“ pedig egy meglepően őszinte és csípős fricska a fent említett közelgő albumról, ahogy az „Az utolsó hibám” című szimfonikus dal is, ami (ismét) új oldaláról mutatja be az elnöki srácokat.. A páros sikerei töretlenek, a dalok kivétel nélkül slágerek, a koncertek pedig teltházasak: nem véletlenül. 

View zenekar

Anna And The Barbies

Több, mint egy évtizednyi hamisítatlan Rock’N’Roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból, klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadok és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja napról napra, koncertről koncertre. Ismeretségük és sikereiek mögött, említésre méltó - az elmúlt évek alatt - családdá vált rajongói táboruk is.

Mindezekért a zenekar mindenét odaadva hal meg, estéről estére a világot jelentő deszkákon. Időközben az öt tagú zenekar (Pásztor Anna - ének, Pásztor Sámuel - zene, gitár, ének, Hernádi Dávid - basszusgitár, Vághy Tamás - billentyű, Bubnó Márton – dobok) szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott. Kendőzetlenül őszinte, ugyanakkor lélekmelengetően életigenlő szövegviláguk, illetve a hamisítatlan R’N’R életérzés tette őket  indokolttá a fesztiválok nagyszínpadán. A kezdetek kezdetén a Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát is megtöltenek.

2015-ben, a tizedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban. A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben. 2016-ban az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéjukat mutatták be „UTÓPIA“ címmel az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és a huszonegyedik századi vizualitás jelent meg Szabó K. István rendezésében. A turné végállomásaként a hetedik nagylemez bemutatóját dupla teltház előtt tartotta a zenekar 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban. A koncertről, filmes és interjú jelenetekkel színesítve „Álmatlan“ címmel készült film, ami nem csak fővárosi művészmozikban, de multiplexekben és számos vidéki helyszínen is bemutatásra került. A filmet - a rajongókon túl – szélesebb, a művészeteket kedvelő közeg is tetszéssel fogadta.

Kedvelőik-követőik száma a Facebookon meghaladta az 53.000-et, „Márti dala“ című videójukat több mint 8,5 milliószor nézték meg a YouTube-on. 2017 augusztusában jelent meg „UTÓPIA“ címmel legfrissebb nagylemezük, mely még ebben az évben aranylemez lett. 

View zenekar

Cloud 9+

A Cloud 9+ Magyarország egyik legmodernebb zenekara, ahol mindig 120%-on pörög az elektronikus rock’n’roll. A csapat kitűnően ötvözi az e-zenei műfajokat (drum&bass, dubstep, trap, big room) a hiphoppal és a rock dallamosabb változataival - a receptjük bombabiztos, nincs tánctér, ami ne robbanna fel, ha a Cloud 9+ a színpadra lép!

 

A négytagú zenekar állandó fellépője a hazai fesztiváloknak és a nagy volumenű egyetemi buliknak is, Budapesten pedig már kétszer is megtöltötték az Akvárium Klub NagyHallját. A tavaszi, illetve az őszi/téli klubszezonban meghatározó elemei bármelyik vidéki klub repertoárjának, önálló show-jukkal rendre feltüzelik a hangulatot a leghűvösebb hónapokban is.

 

Nemcsak a fizikai, de a virtuális valóságban is kiemelkednek a zenei közegből: YouTube csatornájuk össznézettsége 5 millió felett szárnyal, aminek a gerincét olyan slágereik adják, mint a “Breathe In”, a “Lights”, az “I.N.Y.T.” vagy a 2018-as nagy durranásuk, a “Hide the Pain”.

 

Tavaly megjelent lemezük, a The Next Step valóban a következő lépcsőfokra emelte őket, hiszen már nemcsak magyar, hanem külföldi helyszíneken is fellépnek: Erdély, Bécs és London sem maradt le a térképükről. Az 5 éves csapat eddig kizárólag angol nyelven írt dalokat, azonban idén először magyarul is megszólalt egy Cloud 9+ újdonság, a Valaki mondja el, ami a Petőfi Zenei Díj hivatalos himnuszaként debütált Furcsa Csével és Járai Márkkal kiegészülve.

View zenekar

FOLLOW THE FLOW

Még egy éve sem létezik jelenlegi felállásában a Follow The Flow, máris az egyik leggyorsabban növekvő hazai zenekar. Nem tudja senki című slágerüket mindenki ismeri, aki idén csak egyszer is rádióközelbe került, klipje pedig folyamatosan rekordokat döntöget többtízmilliós nézettségével a magyar toplistán a YouTube-on. Az underground hiphop körökben régóta aktívan működő Fura Csé és BLR alapította zenekar Szakács Gergő idei csatlakozásával lett teljes, és gőzerővel írják jobbnál jobb dalaikat, így nemrég a szuggesztív Maradok távol is nagy sikerrel debütált - videója röpke egy hónap alatt elhagyta a 2 milliós mérföldkövet.

 

Friss hangzásával és a jelenkorra tűpontosan reflektáló üzeneteivel hamar a közönség szívébe lopta magát a trió, akik élő koncertjeiken zenekarral kiegészülve hozzák a sodró flow-t, magukkal ragadva a közönség tagjait is.

A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a 2018-as Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat ők vitték haza. Emellett a MAHASZ slágerlistákon is rendre jeleskednek már jó ideje: a Nem tudja senki hónapokat töltött a magyar rádiós, a stream és a single listák első helyén, és azóta is bérelt pozíciója van a toplisták dobogóján.

 

December elsején pedig újabb nagy pillanat vár rájuk: az Akvárium Klub KisHalljában fognak fellépni, amire már hónapokkal előtte többezer ember kíváncsi.

 

View zenekar

Fluor

Fluor több mint egy évtizedes karrierjében hosszú út vezetett, míg az underground hiphop előadóból  netes influencerré és toplistás művészé vált. Tomi nem csupán a töretlenül nagy sikereket elérő Wellhello oszlopos tagja, hiszen önálló előadóként-médiaszemélységként is jó ideje meghatározó eleme a hazai zenei és médiaközegnek.

Számos nagysikerű szóló megjelenés és közreműködés után az utóbbi időben visszatért vloggerként is!

Egy-két hetente jelentkezik friss anyaggal a Fluor Vlog, amiben az előadóművész mellett Tomi önmagából is egyre többet mutat meg szórakoztató kisfilmekbe csomagolva.

Zenei fronton szintén mozgolódás várható tőle a 2018-as évben, így továbbra is érdemes figyelni rá akár szólóban, akár közreműködőként, hogy mivel rukkol elő az Elnöki srác!

View zenekar

Diaz

Összenő, ami összetartozik, szokták mondani! Így nem véletlen Diaz és Fluor ma már közös diadalútja a hazai könnyűzenében. Diaz a Wellhellot megelőzően, szintén hosszú utat járt be a földalatti hip-hop-tól indulva a zeneszerzői karrierig bezárólag. Elég csak megemlíteni a 2011-es Szó fel 2-őt, ami az év legjobb hip-hop dalának választottak anno. Gáspár Laci, Caramel, Szakács Gergő, Mentha - csak pár név, akikkel együtt dolgozott, országos sikereket elérve, míg végül Fluorral megalakították a Wellhellot. A többi pedig - mint tudjuk - már történelem a popzenében. Valószínüleg Diaz az idei évben ismét aktivizálja magát szólóban is.

View zenekar

Ramen Brothers

2 titokzatos - a zenei életben már bizonyított -  szereplő rejtőzik a marcona álarcok mögött.

A ramen rajongó DJ/producer páros boszorkánykonyhájában, titokban főzi ki a party-kompatibilis, tánctér robbantó megjelenéseit. Amennyiben hiányoltad a klubzenék és a rádióslágerek origóján mozgó grandiózus showba csomagolt produkciókat a hazai zenei életből, ebben az esetben neked szól a Ramen Brothers munkássága. Az idei Ballantine's Music Awards-on brutális showt toltak, ahogy Balaton Sound nagyszínpadán illetve a Campus Fesztiválon is. Hogy mi lesz a következő durranás? Annyi biztos: nagy, hangos és látványos lesz!

View zenekar

Szakács Gergő

Szakács Gergő énekes-dalszerző jelenleg az egyre nagyobb sikereket elérő Follow the Flow egyik frontembere, de már jó ideje aktív a magyar zenei életben. Saját Youtube csatornájára feltöltött tartalmai emelték ki őt a digitális áradatból a hazai popzene közepébe.

 

2015-ben Ősz utca című dalával versenyzett a lehetőségért, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselhesse hazánkat, és még ugyanebben az évben megmutatta, nemcsak egyslágeres előadó, hiszen Lépnünk kell című house-os single-je beköltözött a MAHASZ dance listájára. Sőt, nemcsak a magyar szakma és közönség ismerte fel karizmáját, maga James Arthur is megosztotta Gergő feldolgozásait saját felületein.

 

Számos sikeres előadóval dolgozott már együtt: Diaz, Fluor vagy épp Rácz Gergő is a listáján szerepel. Emellett a Wellhello Retúrjegy című dalának, valamint Pápai Joci slágerének, az Özönvíznek is társszerzője.

 

2018-tól csatlakozott a Follow the Flow-hoz, így ez áll most Gergőnél a fontossági sorrend élén, de  szólókarrierjét is szépen egyengeti: idén nyáron “Idő” címmel jelentette meg új szerzeményét, és egyszál gitáros akusztikus műsorával is gyakran ad koncertet.

View zenekar